2006. aastal odavnes energia

ÄP 03. jaanuar 2007, 00:00

Tooraineturgudel valitses eelmisel aastal optimism, vähesteks kaotajateks olid nafta ja gaasi hind, mille aasta muutuse saldoks jäi tõus sentide võrra. Turul valitsesid pigem meeleolud, mis jälgisid lühiajalise mõjuga ületootmist, kui nõudluse kasvu, mis mõjutab ajalehe The Wall Street Journal hinnangul nafta hinna pikaajalist trendi.

Gaasi hind langes New Yorgis aastaga 49,9 protsenti ning kivisöe hind odavnes 31,3 protsenti. Energia üha suurem vajadus kergitas aga hoogsalt teraviljade hindu, sest usk, et nafta hinnatõus jätkub, suurendab nõudlust biokütuste järele.

Plahvatuslikult kasvasid investeeringud alternatiivenergeetikasse, eriti bio- ja tuuleenergiasse. Uuringufirma New Energy Finance hinnangul investeeriti neisse 70,9 mld dollarit ehk 43 protsenti rohkem kui 2005. aastal.

Ehkki metallide hinnatõusu tipp jäi maikuusse, oli aasta positiivne ka metallidele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing