Alates tänasest kuni 11. veebruarini saab
internetilehel www.kalateebhead.ee hääletada nüüdseks selgunud viie rahvuskala
konkursi finalisti vahel.
Valitavateks on kilu, räim, ahven, haug ja lest. Rahvuskala kuulutatakse välja enne vabariigi aastapäeva, teatas Kalaliit.
"Oleme meeldivalt üllatunud, et Kaliidu rahvuskala konkurss, mille augustis välja kuulutasime, on pälvinud nii palju tähelepanu," kommenteerib Eesti Kalaliidu tegevdirektor Valdur Noormägi. "Konkursi võidukala selgub arvestades nii hääletuse tulemusi kui ka ekspertžürii arvamust," lisab ta. Pärast interneti hääletuse lõppu kohtub ekspertžürii, kes valib välja Eestile sobiva rahvuskala.
Augustis välja kuulutatud rahvuskala konkursi jooksul on soovijatel olnud võimalus anda hääl oma lemmikule nii kampaania kodulehel kui ka Eesti Kalaliidu osalusega vabaõhuüritustel. Lisaks arvestati finalistide selgitamisel ka suurimate uudisteportaalide kommentaare rahvuskala valimise teemal.
Rahvuskala konkurss on osa Eesti Kalaliidu kommunikatsioonikampaaniast "Kala teeb head!", mille eesmärgiks on tõsta eestlaste teadlikkust kala söömise kasulikkusest ning ärgitada eestlasi kalatooteid rohkem tarbima. "Kala teeb head" avalöögi järel on kalatoodete müük kasvanud rohkem kui 20%. Kampaaniat toetavad Euroopa Liit ja Eesti Riiklik arengukava.
Eesti Kalaliit asutati 31. oktoobril 1995. aastal kuueteistkümne Eesti kalatöötlemisettevõtte poolt. Eesti Kalaliidu missiooniks on kodumaise kalanduse kui majandusharu arendamine ning kalatoodangu konkurentsivõime tõstmine sise- ja välisturgudel.
Seotud lood
Intressiotsus avaldatakse täna õhtul kell 21
Kulla hind hüppas selle nädala alguses uute rekorditeni, tõustes kolme päevaga ligi 3 protsendi võrra. Peamiselt on kullal aidanud tõusta ootuste muutumine Föderaalreservi intressilangetuste osas – kui varem peeti tõenäoliseks 25protsendipunktilist kärbet, siis nüüd on tõenäolisem 50punktine kärbe. Intressiotsus avaldatakse Eesti aja järgi täna õhtul kell 21.
Enimloetud
5
Pingerivis 128 toidutööstust
Viimased uudised
Jätkuva kasvuruumiga Eestis avatakse aina uusi ja uusi klubisid
Hetkel kuum
Pingerivis 128 toidutööstust
Tagasi Äripäeva esilehele