Venemaal palju tollipettusi

ÄP 28. veebruar 2007, 00:00

Venemaale n-ö obroki maksmise skeem on lihtne: kui autojuht ei ulata TIR- vihikut sihttolliterminalis vastutavale tolliinspektorile, vaid kellelegi teisele, või ei ole piisavalt tähelepanelik, on veofirma ilma autost, TIRi õigusest ja edaspidisest tööst Venemaal.

Veoautojuht jõuab öösel Moskvas asuva tellija juurde. Kogenud juhina pargib ta haagise tagumise otsa vastu maja seina, et vältida öösel koormalt plommi mahakiskumist. Hommikul ärgates tervitab veokijuhti maja uksel lahke meesterahvas. Peale vaadates pole kahtlustki, et tegemist on hea inimesega. Viisteist sammu eemal seisab teine mees, kellel palutakse koorma mahalaadimise ajal majast vajalikud paberid tuua.

Autojuht hakkab alles tagasiteel kahtlema, et äkki on midagi halvasti. Ise ta kordagi kontoris sees ei käinud. Järsku ei olnud üldse õiged mehed õigete dokumentidega. Venemaa piiril selgub, et ei olnudki. Auto arestitakse ja veofirma satub salakaubavedajate nimekirja, kuna koorem on lahti tollimata.

Ometigi oli koorem maha laaditud õigel aadressil ja juht oli juba mitu korda varemgi samale firmale sama kaupa viinud. Seekord oli ta aga usaldanud esimest teretajat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:27

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing