Tivoli tuuri korraldaja lubab kõigile hüvitist

Kristina Traks 21. mai 2007, 00:00

Viikna sõnul on Tivoli Tuuri karussellid ja neil sõitjad kindlustatud ühes Rootsi kindlustusseltsis. Kindlustusseltsi nime polnud ta nõus avaldama, sest selle poole võivad rahanõudes hakata pöörduma ka need inimesed, kes polnud reedese õnnetusega seotud.

"Ma pole veel saanud kindlustusseltsi inimestega rääkida, sest on nädalavahetus," ütles Viikna eile. "Kuid luban, et teen kõik endast oleneva, et kannatanud saaksid hüvitise."

Rakveres Kastani puiesteel süttis reede hilisõhtul mõni minut pärast kella 11 õhtul Tivoli Tuuri karussell, mille tõttu vajas arstiabi vähemalt 41 inimest, eluohtlikke vigastusi ühelgi kannatanul pole.

Inimesed sõitsid karusselliga läbi leekide, sest karusselli polnud võimalik kohe peatada ning inimeste mahaaitamine võttis mõned minutid aega. Päästjate kohale jõudes põles osa atraktsioonist lausleegiga. Tulekahju lokaliseeriti kümmekonna minutiga ning likvideeriti kell 00.16.

Süttinud karussellil oli paarkümmend gondlit, neist viis said rängalt kannatada, vahendasid Eesti Raadio uudised.

Põlengu tekke põhjust uuritakse. Päästetööde juht Tauno Suurkivi ütles, et midagi süttis gondlite all, karusselli ringi liigutava seadme läheduses.

Viikna ütles eile, et uurimise kohta midagi täiendavat võrreldes laupäevaga pole selgunud. "Ma rääkisin jah võimalikust süütamisest, sest ma ei tahtnud varjata võimalikke asjaolusid," ütles ta. Viikna lisas, et praegu ei saa ühtegi versiooni välistada, ka mitte seda, et karussellil ilmnes mingi tehniline viga. "Samas oli karussell juba kaks päeva sõitnud ning mingeid probleeme ei paistnud," lisas ta.

Kui suur on Tivoli Tuuri korraldaja OÜ Tivoli Tuur kahju seoses õnnetusega, ei osanud Viikna öelda. "Tehnika ja inimesed on kindlustatud, kuid lisaks on ju veel nn mainekahju," ütles ta. "Samas kui välja arvata Delfi debiilikud, siis saan igalt poolt toetavaid sõnumeid - tegelikult oli see ikkagi väga õnnelik õnnetus."

Rakvere linnavalitsus otsustas tunnistada Tivoli Tuurile antud avaliku ürituse loa kehtetuks seoses asjaoludega, mida ei olnud luba andes võimalik ette näha.

Linnavalitsus leiab, et tulenevalt õnnetusest ei ole meelelahutusürituse jätkumine mõistlik. Ürituse mittetoimumine muudab ühtlasi lihtsamaks uurimisorganite töö õnnetuspaigas.

Nädala lõpus loodab Viikna tuuri sisse seada juba Sillamäel. Enne inimeste karussellidele lubamist aga kontrollib nende korrasolekut tehnokontrolli inspektsioon. Tulekarusselliks muutunud atraktsioon Enterprise aga saadetakse Saksamaale tootjatehasesse ekspertiisi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing