Mariliis Pinn • 11. juuni 2007 kell 12:18

Riigikogu esindustasude korda ei muudeta

Parlamendi põhiseaduskomisjon otsustas täna, et riigikogu liikme staatuse seadusega kehtivat esindustasude korda ei muudeta.

„Me võtsime vastu põhimõttelise otsuse, mille IRL-i fraktsioon ette pani, et kuluhüvitised jäetakse nimetatud eelnõuga muutmata nii käesoleva kui järgmise koosseisu jaoks,“ ütles töörühmas IRL-i fraktsiooni esindanud Mart Nutt.

Rahvaliit võttis tagasi oma muudatusettepaneku maksta saadikutele 20-protsendi ulatuses esinduskulu ja hüvitada riigikogu liikmetele tšekkide alusel 10 protsendi ulatuses transpordi- ja sidekulusid, kuna see ei leidnud teiste fraktsioonide poolt toetust. Samuti võttis tagasi oma muudatusettepaneku, milles tehti ettepanek maksustada kuluhüvitised sarnaselt teiste maksumaksjatega, erakond Eestimaa Rohelised. Komisjon ei toetanud ka roheliste ettepanekut lubada saadikutel juba järgmisest aastast palgata isiklikke abisid.

Muudes küsimustes tuleb põhiseaduskomisjon kokku homme hommikul, et arutada eelnõu neid punkte, mille vastuolule põhiseadusega õiguskantsler Allar Jõks tähelepanu juhtis. Riigikogu liikme staatuse seaduse eelnõu teine lugemine on kolmapäeval ja lõpphääletus neljapäeval.

Hetkel kuum