Kuld kolme kuu odavaim

Tõnis Oja 14. juuni 2007, 00:00

Kulla hind langes eile enam kui kolme kuu madalaimale tasemele, sest investorid usuvad, et võlakirjaintresside kerkimine suurendab nõudlust dollari ning vähendab huvi kulla ja teiste väärismetallide järele.

Kulda ja väärismetalle vaadeldakse reeglina alternatiivina Ühendriikide valuutale, mis kerkis eile kuuendat järjestikust päeva. Dollari kursitõusu põhjustas USA kümneaastase tähtajaga võlakirjade intressi kerkimine 5,25 protsendini ehk viie aasta kõrgeimale tasemele, mis teeb valuutast atraktiivse investeerimisobjekti.

Eile langes kollase kullauntsi hind alla 650 dollari, mis tähendab, et see on vaid mõne dollari võrra kõrgemal kui aasta alguses. Võrreldes viimaste aastakümnete kõrgeima hinnaga (725,75 dollarit unts), milleni kerkis kollase väärismetalli hind 2006. aasta mai keskel, on kuld odavnenud 10%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing