3. juuli 2007 kell 5:30

Ülimadalalt tasustatud lastekodude kasvatajad nõuavad palgatõusu

Kasvatajatele lubati palgatõusu, kuid eelarves eraldatud summa ei võimalda seda.

Lastekodude kasvatajad saavad Eestis palka alla poole keskmisest palgast ehk kätte veidi üle 4000 krooni, kirjutas EPL Online. Viljandi lastekodus, kus elavad puudega lapsed, saavad kasvatajad töötasuks brutopalka 5700 krooni kuus. Juhataja Pille Vaiksaare sõnul lahkub üha rohkem töötajad Soome või lasteaedadesse, kust saab paremat palka.

Tänavu märtsis lubati tõsta hoolekandeasutuste töötajate miinimumpalkasid järgmisel aastal 2000 krooni võrra, 7700 kroonini, praegu pakub valitsus riigieelarve läbirääkimiste esimeses etapis lastekodudele 80,7 miljonit küsitust vähem, jättes neile eraldatud summa täpselt samale tasemele kui mullu - seega ei jätku palgatõusuks raha.

Tallinna lastekodu juhataja Leena Masingu sõnul saavad nende kasvatajad ligi tuhat krooni suuremat palka, sest Tallinna linn maksab neile peale, kasvatajate keskmine brutopalk Tallinnas on seega 6600 krooni, samas on lastekodude töötajate kvalifikatsiooninõuded väga kõrged. “Aga kõrgharidusega spetsialistid ei tule meile,” tunnistas Masing.

Hetkel kuum