Tehnoloogiauudised

ÄP 06. juuli 2007, 00:00

Arvutikasutajaid hoiatatakse rääkiva viiruse eest. Uut tüüpi pahareti tegevusele heidab valgust PandaLabsi turvameeskond.

Windowsi operatsioonisüsteemi kõnesüntesaator loeb ette vigases inglise keeles teate: "You has been infected. I repeat you has been infected and your system files has been deleted. Sorry. Have a nice day and bye bye." Troojaprogramm kordab oma sõnumit jätkuvalt ning samal ajal üritab ta kustutada ka kogu kõvaketta sisu. Isegi kui terve kõvaketta sisu ei õnnestu ära kaotada, kaovad üldjuhul Windowsi enda tööks vajalikud failid ning alglaadimisel tekivad probleemid.

Riigi Infosüsteemide Arenduskeskus (RIA) kuulutas Saare maavalitsuse volitusel välja riigihanke Saare maakonnas interneti püsiühenduste teenuse ostmiseks. Hankega otsitakse internetiteenuse pakkujat hajusasustusega turutõrke piirkondadesse ehk aladele, kus internetiühendus praegu kättesaadav ei ole. Hanke võitja peab looma interneti püsiühenduse teenuse osutamise tehnilise valmiduse hiljemalt 1. detsembriks 2007. aastal.

Eelmisel aastal jäi Saaremaal edukas pakkuja selgitamata, sest eelarve ei võimaldanud pakutud tingimustel hankelepingut sõlmida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing