Maailma mõjukaim naine endiselt Merkel

ÄP 03. september 2007, 00:00

1. koht: Angela Merkel. Saksa esileedi avaldab endiselt muljet oma kindlakäelise juhtimisstiiliga, jääb kindaks enda põhimõtetele ja suudab G8 liidreid veenda näiteks süsiniku emissioonide olulises vähendamises ja ka muudes olulistes küsimustes.

2. Wu Yi. Hiina asepeaminister aitab jätkuvalt juhtida riigi valitsust, mille maailma suuruselt kolmas majandus kasvab jõudsalt ja mille sisemajanduse kogutoodang võib peagi varjutada Saksamaa oma.

3. Ho Ching - investeerimisfirma Temasek Holdingsi tegevjuht. Kuigi Ho Ching on Singapuri peaministri abikaasa ja riigile kuuluva investeerimisfirma tegevjuht, kuuleb avalikkus harva sellest naisest. Kuid aina rohkem on ta jõud, kellega tuleb arvestada. Ho Chingi tunnustatakse, sest tänu temale on Singapuri-kesksest Temasek Holdingsist saanud Aasia juhtiv investeerimisfirma.

4. Condoleezza Rice - USA välisminister. Bushi parem käsi ja USA välispoliitika kujundaja, kes on vaatamata negatiivsetele emotsioonidele Bushi administratsiooni ümber endiselt populaarsem kui president George W. Bush.

5. Indra K. Nooyi - PepsiCo tegevjuht. Nooyi on järjekindlalt suurendanud oma võimu maailma ühes suuremas ettevõttes. Eelmise aasta veebruaris sai Nooyi juurde veel ühe tiitli, PepsiCo nõukogu esimehe oma.

6. Sonia Gandhi - India Rahvusliku Kongressi Partei president. Gandhi on India kõige mõjuvõimsama partei juht. Hiljuti valiti Gandhi seatud kandidaat Pratibha Patil India presidendiks. Patil on esimene naine India presidendi ametis.

7. Cynthia Carroll - kaevanduskompanii Anglo American juht. Arvestatav firmajuht, sest kompanii tegutseb paljudes riikides.

8. Patricia A. Woertz - USA suurima etanoolitootja Archer Daniels Midlandi kaasaseesimees.

9. Irene Rosenfeld - Kraft Foodsi tegevjuht.

10. Patricia Russo - Alcatel-Lucenti juht.

Soome president Tarja Halonen on Forbesi edetabelis 50. kohal. 33. kohal on Itaalia endise peaministri ja miljonäri Silvio Berlusconi tütar Marina Berlusconi. USA senaator Hillary Rodham Clinton on edetabelis 25., Bill Gatesi abikaasa Melinda Gates 24. ja kuninganna Elizabeth II 23.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing