Koolitaja: mina 10& 000 krooni ilusate silmade eest ei maksa

08. jaanuar 2008, 15:13

Vähe on tänapäeval noori, kes nõustuks
pärast kõrg- või ülikooli lõpetamist töötama palga eest alla 10 000 krooni
kuus.

Mõned firmajuhid aga kahtlevad, kas kogemusteta töötaja suudab sellegi raha tagasi teenida, kirjutab venekeelne uudisteportaal dv.ee.

EV Koolituse direktor Tatjana Majorova ütles, et tema ei ole valmis nii suurt palka n-ö niisama maksma. „Töötaja peab talle makstava raha tagasi teenima. Kui noored näitavad ennast heast küljest, siis miks ka mitte,“ kommenteeris naine.

Keskastmetöötaja saab EV Koolituses katseajal palka 5000 krooni. „Minu juures töötavad inimesed, keda huvitab eelkõige idee, mitte raha. Mõned on nõus kogemuse nimel isegi pärast ülikooli lõpetamist töötama väiksema raha eest,“ põhjendab Majorova, miks nende ettevõttes on väiksed palgad. Ning lisab, et hiljem saab saadud kogemuse eest küsida enam kui 10 000 krooni.

Teisel arvamusel on Balti Tehnika direktor Žanna Jakovleva. „Mina arvan, et kõrgharidusega inimese jaoks on 10 000 krooni vähe. Tõsi küll, parem on võtta tööle kogemustega töötaja, kuid noore võib ka ise välja õpetada,“ möönis ta.

Temaga on nõus ka CV Keskuse ärijuht Kadri Johanson. „CV Keskus lähtub alati konkreetse inimese potentsiaalist. Kui inimese teadmised vastavad palgale 10 000 krooni, siis on see põhjendatud tasu,“ rääkis Johanson.

SEB Eesti Ühispanga tugiüksuste valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit märkis, et nende kogemus näitab, et pärast ülikooli on noored valmis alustama ka madalamalt palgatasemelt.

"Tihtilugu alustatakse töökogemuse saamist praktikandina ja liigutakse siis edasi spetsialistiks. Kuigi ülikooli lõpetanud noored alustavad madalamatelt palgatasemetelt, liiguvad nad ennast tõestades kiiresti edasi. Seega pole töökohta valides niivõrd oluline esimese palga suurus, kuivõrd potentsiaal karjääriredelil edasi liikuda. Värbame inimesi pikemat töösuhet silmas pidades, pakkudes huvitavaid karjäärivõimalusi üle kogu SEB Grupi," kommenteeris ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing