Juske: samm Tallinna Vürstiriigi poole

Mariliis Pinn 19. veebruar 2008, 11:01

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraatide
fraktsiooni juht Jaak Juske kirjutas oma blogis, et Eesti pealinnas ainuvõimu
nautiv Keskerakond on juba ammu võtnud suuna Tallinna Vürstiriigi loomisele.

"Kas te kujutate ette, et vabariigi valitsus teeb otsuse luua riiklik telekanal, mis hakkab kandma üle kõiki valitsuse ja riigikogu istungeid, samuti riigijuhtide kõnesid ja lindilõikamisi. Peaminister saab lausa omaette tunniajase saate. Ei kujuta. Toompea külje all, Tallinna linnavalitsuses on see kõik aga võimalik.

Eesti pealinnas ainuvõimu nautiv Keskerakond on juba ammu võtnud suuna Tallinna Vürstiriigi loomisele. Nii on linnapea Edgar Savisaarel oma politsei, teenetemärgid ja tähtpäevad. Õige pea siis ka oma telekanal," kirjutas Juske.

Sotsiaaldemokraadi sõnul on Savisaarel õigus, kui ta väidab, et Tallinna TV loomise võimalusi uuriva komisjoni moodustamist nõuab linnavalitsuselt volikogu otsus. See otsus võeti aga linnavolikogus möödunud aasta lõpus vastu keskerakondlaste häältega. Ja volikogu savisaarlased täidavad kuulekalt oma parteijuhi suuniseid, lisas Juske.

Täna on pealinna avalike suhete eelarve, projekti- ja palgakulud kokku üle 43 miljoni krooni. "See on meeletu summa. Võib olla üpris kindel, et veel enne 2009. aasta kohalikke valimisi sünnib Tallinna TV. Selle käivitamine ja töös hoidimine paisutab Tallinna propagandakulud vähemalt 100 miljoni kroonini. Kindlasti kuuleme nüüd keskerakondlaste demagoogilist juttu sellest, et riik peab ju maksumaksja raha eest üleval rahvusringhäälingut, kus saavad sõna ainult tänase Toompea kolmikliidu esindajad. Piisab, kui võrrelda ETV Foorumi saadet linnapea tunniga Kalev Sport kanalil. Üks on professionaalne ajakirjandis, teine maitsetu lauspropaganda," kirjutas Juske.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing