Korruptsioonihirm peletas nn kolme venna konkursilt osalejad

08. aprill 2008, 14:55

TI (Transparency International) Läti
juhatuse liige Agris Varpinsh rääkis Balti- ja Põhjamaade ühiskonverentsil
"Ärieetikaga korruptsiooni vastu", et nn kolme venna projekti kõrge
korruptsioonikriteeriumi tõttu laekus konkursile vähe avaldusi.

Läti nn kolme venna projekt on rahvusraamatukogu, kontserdihalli ja moodsa kunsti muuseumi ehitusplaan, hanke korraldaja on Kolme Venna agentuur. Varpnish rääkis, et ehitussektor on üks kõige korrumpeerunum valdkond ning viitas Läti kolme venna projektile, millel on väga kõrge korruptsiooni indeks.

Varpinshi sõnul laekus kõrge korruptsiooni kriteeriumi tõttu projektile väga vähe avaldusi ning projekti eestvedajad saatsid ligikaudu sajale Euroopa ehitusettevõttele kutse konkursil osaleda, kuna taheti, et konkurss oleks suur.

Läti TI-l on õigus osaleda avalike konkursside lõpliku otsuse vastu võtmisel ning Varpinshi sõnul Läti TI initsiatiivil võeti Merko pakkumine tagasi. „Esialgu kvalifitseerusid konkursile ainult kolm ettevõtet,“ märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. June 2008, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing