Lang: sektorite koostöö kiirendab korruptsioonivastast võitlust

08. aprill 2008, 11:39

Justiitsminister Rein Lang rääkis tänasel
Balti- ja Põhjamaade ühiskonverentsil "Ärieetikaga korruptsiooni vastu", et uue
strateegia järgi paneb koostöö avaliku ja erasektori
vahel korruptsioonivastase võitluse kiiremini liikuma.

Lang rääkis, et eelmisel nädalal valmis uus korruptsioonivastane strateegia aastateks 2008–2012. Minister avaldas lootust, et parlament selle ka vastu võtab. Kuna strateegia üks eesmärke on ennetada korruptsiooni erasektoris, rõhutas Lang, et korruptsiooni vastu ei saa võidelda ilma avaliku ja erasektori koostööta.

„Tuleb leida erasektori partner ning esinduslike organisatsioonidega koostööd teha,“ märkis Lang ning lisas, et nende partner on kaubandus-tööstuskoda.

Lang ütles, et Eesti kaubandus-tööstuskoda on esinduslik organisatsioon, mis on hakanud mõtlema selle peale ning on korruptsioonist rohkem teadlik, arenedes uues suunas. „Esindusorganisatsiooniga koostööd tehes liigume palju kiiremini,“ lisas ta.

Lang viitas ka justiitsministeeriumi tellitud hiljutisele uuringule, millest selgus, et iga seitsmenda ettevõtja käest küsiti 2006. aastal altkäemaksu. Ning, et 12 protsenti ettevõtjatest maksis ametnikule altkäemaksu või tegi talle kingituse. Samuti on kasvanud töötajate arv, kes tegelevad ettevõttes korruptsiooniga, kuid sellest ei taheta rääkida.

Lang märkis, et rahvusvahelisel tasandil on USA ettevõtetel rohkem ärieetikat kui Euroopa omadel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. April 2008, 12:46
Otsi:

Ava täpsem otsing