Eestis kallim toidukaup kui Berliinis ja Stockholmis

11. aprill 2008, 09:50

Konjunktuuriinstituudi direktor Marje
Josing tõdes toiduainete hindade kallinemist uurides, et Tallinnas on suhkur,
jahu, rapsiõli ja munad kallimad kui Berliinis.

Ka võivad Eesti pealinna kauplused uhkust tunda kallima juustukilo ja piimapaki üle kui näiteks Stockholmi samalaadi ketipoed, kirjutas SLÕhtuleht.

"Näiteks piima puhul võtsime 3,5% tetrapakipiima. Võrdlesime Prismat Tallinnas ja Prismat Helsingis. Need poed on kõik supermarketid, mis paiknevad elurajoonides. Kõik kauplused olid sellised, mida vähegi annab eri kultuurides võrrelda," kirjeldab Josing uuringu teostamise põhimõtet.

"On ju selge, et turumajanduses testivadki kaubapakkujad klientide ostuvõimet. Et paneme sellise hinna ja kui suudame sellega kauba maha müüa, siis... Milles küsimus!?" arutleb analüütik hinnatõusu põhjuste üle.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2008, 10:36
Otsi:

Ava täpsem otsing