Linamäe: Merkot tuleb pigem aidata

16. aprill 2008, 13:46

Ettevõtte Gracile Pojekt kaudu
Merko aktsiaid omava Toomas Linamäe sõnul ei tasuks aktsionäridel
kriminaalasjaga seotud Merko aktsiatest nüüd vabanema hakata. Tema sõnul tasuks
ettevõtet pigem aidata.

"Ausalt öeldes puudub mul seiskoht selle kohta. Tänasest lehest lugesin alles, et Merkost saab kaks börsifirmat. Ja ma ei kujuta ette veel, mida selline Merko käitumine mulle kui aktsionärile endaga kaasa tuua võib. Kui aktsionär võidab, siis ma olen selle poolt. Tegelikult peaks keegi selle asja lahti lööma, tegema kaks veergu, variant A ja variant B. Siis saaksid äkki ka teised asjast aru, sest mina praegu lihtsalt ei saa. Üks jääb börsile ja teine ei jää börsile? Üks hakkab haldama ja teine ei hakka, ma ei saa aru. Ausalt öeldes mul pole väga aega ka olnud sellesse süveneda,“ märkis Linamäe Merko kaheks jagunemise ning selle mõjude kohta aktsionäridele.

Kriminaalasjaga seotud Merko eraldamine n-ö põhi-Merkost on Linamäe sõnul iseenesest mõistlik samm. „ See on loogiline ja mõistlik samm,“ märkis Linamäe ning muid alternatiive ta välja tuua ei osanudki. „Ausalt öeldes ma pole väga süvenenud sellesse. Teiste asjadesse ei tahagi väga süveneda. Eks igal asjal on omad plussid ja miinused,“ lausus ta.

Samas arvas Linamäe, et kriminaalasjaga seotud Merko aktsiatest ei tasu aktsionäridel vabanema hakata. „Kindlasti tasub mõlemas ettevõttes aktsiaid omada. Merko on Eestis teinud ära suure töö ja võiks ikka edasi number üks olla ning edasi minna. Kogemusi ja teadmisi on neil palju ja mina näen küll, et aktsionärid võiksid pigem ikka jätkata ja edasi minna. Sest vaadake, mis ehitusturul hetkel toimub, Skanska juhid läksid ära ja nüüd ettevõte langeb, pealegi välisfirma. Meil on Merko, Eesti firma, mis on ka Baltimaades väga tugev. Seda peab hoidma ning pigem aitama. Eesti firmasid on vähe jäänud,“ märkis Linamäe.

"See, mis kriminaalasja puutub, siis kuni midagi pole tõestatud ega tehtud, siis ei tasu enne midagi öelda ka,“ lisas Linamäe.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing