Nõges: kohtuasja-Merko aktsial tõusuruumi pole

16. aprill 2008, 16:44

Merko aktsionäri ja Gamma Holdingu juhataja
Arvo Nõgese sõnul Merko aktsial tänu ülereageeringule suurt tõusupotentsiaali
pole, pigem võib see raputus tuua ettevõttesse seni puudunud läbipaistvust.

Merko Ehitus otsustas eraldada kriminaalasjaga seotud ettevõtte n-ö põhi-Merkost, mõlemast ettevõttest saab börsifirma.

Millist mõju selline käitumine Merko aktsionäridele osutada võib? „Ega seal otseselt aktsiaid maha müües midagi teenida ei annaks. Kuid mingisugune positiivne efekt sellel Merko käitumisel nüüd vast on. Võib-olla siis, kui turg mõne aja pärast ülereageeringust rahuneb, mis on kogu seda aktsiat tabanud. Iseenesest ettevõte ju töötab ja toimib. Ja loodetavasti annab see täiendava impulsi ka Merko põhiomanikele. Sest eks see ettevõte on olnud suhteliselt läbipaistmatu ja kergelt puugiga seotud ettevõte. Vast annab praegune asjade käik täiendava lükke sellele, et tehakse need sotid selgemaks,“ kommenteeris Nõges.

Tema sõnul teeb Merko peamiselt tööd suuromanikega seotud ettevõtetele, millest keegi ei tea täpselt midagi. „Äkki muutub ka selles osas nüüd miskit. Ma usun, et raskused karastavad inimesi, ehk ka see teeb nüüd ettevõttele positiivseid korrektuure,“ lisas Nõges.

„See, et firma jaguneb kaheks, siinkohal saaks teoreetiliselt spekuleerida ka selle üle, et kui eeldatakse, et see kohtuasi võidetakse, siis vana Merko aktsiaga tehtavad hinnaliikumised võivad olla päris suured. Kuid võimalik teenimine ja aktsia maksimaalne tõus on seal ju ka ära piiratud, selle väärtus on teada, seda hoitakse likviidsetes vahendites, nii et ega sellel aktsial mingit tõusupotentsiaali pole,“ märkis Nõges ning lisas, et pigem saab mängida negatiivse languse peale. „Kui negatiivne langus peaks realiseeruma, siis on vana ettevõtte väärtus ju null ning eks emotsioonide ajel seal siis kaubeldakse,“ märkis ta.

Siiski loodab Nõges, et praeguse korraliku raputuse mõjul saab Merkost nüüd avalikum ja läbipaistvam ettevõte.

Samuti ei oska Nõges veel kommenteerida küsimust, kas ta ise plaanib kriminaalasjaga seotud Merko ettevõtte aktsiad maha müüa või mitte. „Ei ole selles osas seisukohta veel välja kujundanud. Sinna on õnneks veel ka aega, ligi neli kuud vist. See on piisavalt pikk aeg ning ma usun, et Merkoga saab selle aja jooksul üht-teist selgemaks. Praegu on liiga vara veel midagi öelda,“ märkis Nõges.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2008, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing