Hansabank Markets: 2008. a paneb Baltika proovile

24. aprill 2008, 13:16

Hansabank Markets usub, et Baltika Venemaa
ja Ukraina ärid ei suuda enne käesoleva aasta lõppu kasumisse jõuda,
mistõttu nimetavad nad 2008. proovilepanemise aastaks.

"Me teadsime, et esimene kvartal osutub raskeks Baltika jaoks, ja seepärast ei olnud ka 11 mln kroonine kahjum meie jaoks üllatuseks," kommenteeris Hansabank Markets investoritele välja saadetud kiiranalüüsis.

Baltika ütles täna hommikuses börsiteates, et raskemad ajad on ettevõtte jaoks möödas, ent Hansabank Markets ei julge enne teise kvartali tulemuste avaldamist Eesti rõivatööstuse lipulaevaga nõustuda. Siiski nendib Markets, et isegi kui alles aasta lõpus hakkab Venemaalt ja Ukrainast paremaid tulemusi tulema, avaldavad need turud müügi efektiivsusele positiivset mõju. Baltikal on plaanis avada teisel poolaastal seal 14-18 poodi, millega lisandub 4000m² pinda juurde.

Baltika kinnisvaraarenduse kohta Veerenni tänaval, märkis Hansabank Markets, et nad ei ole sellest ideest väga pöördes, sest see ei ole ettevõtte põhitegevus. Siiski võib ettevõte antud kinnisvara müügist raha teenida, eeldusel, et kulud jäävad nendesse piiridesse, mis varasemalt on teada antud.

"Me vaatame oma mudeli ja prognoosid üle, nüüd, kus esimese kvartali andmed on avaldatud. Kahjum ei olnud meie jaoks küll üllatav, kuid varasemalt eeldasime, et majandus kosub teisel poolaastal, siis praegu tundub see vähem tõenäoline," seisis Marketsi kiiranalüüsis. "Uued prognoosid avaldatakse. Aktsia hinnasiht ja soovitus vaadatakse samuti üle."


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. April 2008, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing