General Motors sai omad vitsad ka kinnisvaraturult

30. aprill 2008, 21:51

Ameerika autotootja General
Motors teatas täna, et automüügi languse kõrval põhjustas nende I
kvartali hiigelkahjumi ka 859 miljoni dollariline laks kinnisvaralaenude
turult.

Kogu I kvartali kahjum ulatus 3,3 miljardi dollarini. Enne USA kinnisvaraturgu tabanud kriisi oli kinnisvaralaenude finantseerimine General Motorsile (GM) suurepärane rahaallikas, kirjutas International Herald Tribune.

Samal ajal üllatas Ford, kes lõpetas I kvartali 100 mln dollarilise kasumiga. GM esimese veerandaasta käive tuli 42,7 mld dollarit. Tegelikult oli automüük 68 mln dollariga plussis, kasvades näiteks Euroopas ja Ladina-Ameerikas, kahanedes aga maailma juhtturul USAs.

Varuosatootja American Axle Manufacturing kaks kuud kestnud streigi hinnaks rehkendas GM 800 mln dollarit. 2007. aastal müüs GM 9,37 miljonit autot. Tema konkurent Toyota saavutas sarnase tulemuse. GMi eelmise aasta käive oli 178 mld ja kahjum rekordiline 38,7 mld dollarit.

GM toodab nii eestlaste lemmikute hulka kuuluvaid kui siinkandis tundmatuid marke nagu Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn, Vauxhall ja Wuling. Ettevõte on teatanud, et panustab turu nõudel senisest enam väiksemate ja ökonoomsemate sõidukite tootmisse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. May 2008, 10:08
Otsi:

Ava täpsem otsing