Raul Kalev • 28. mai 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Moonsund Shipping ei kuulu Hiiu Kalurile

Äripäev avaldas 9. ja 12. mail artikli, kus viidati perekond Kõuhknate omanduses olevale ASile Moonsund Shipping, millel on käsil pankrotiprotsess ja mis väidetavalt peab kohtuvaidlust ASiga Elion merekaabli lõhkumise pärast.

Kõik ASi Hiiu Kalur omanduses olnud ASi Moonsund Shipping aktsiad on müüdud juba 10. detsembril 2004 OÜle Ander Teenindus. Kuigi müügitehing puudutas tookord kõiki Hiiu Kaluri omanduses olnud aktsiaid (14 439-97,46%), läksid tehnilistel põhjustel (osaline müügitõkend maksuameti kasuks) EVKs OÜ Ander Teenindus väärtpaberikontole üle vaid 13 719 aktsiat, 92,60%.

Pärast ettevõtte suuraktsionäri OÜ Ander Teenindus initsiatiivil korraldatud aktsiakapitali vähendamist Ander Teeninduse arvelt on 2005. aastast Hiiu Kaluri osalus Moonsund Shippingis 18%. Tegemist on passiivse vähemusosalusega, millest Hiiu Kalur tegelikult juba 2004. aastal loobus. Siis kaugeneti kõigist põhivaldkonnaga mitte seotud äridest. Tegelikkuses ei anna selline aktsiate arv isegi teoreetiliselt mingit võimalust firma juhtimises osaleda. Seda enam, et 79,5% aktsiatest on ühe suurinvestori omanduses. Ülejäänud ligi 2,5% on firma loomisest alates teiste väikeaktsionäride arvel.

On taunitav, et kuigi praegu on võimalik selgelt näha Hiiu Kaluri osaluse suurust äriregistrist ja küsida asjaosalistelt endilt kommentaari, on leht siiski kirjutanud Moonsund Shippingist kui Hiiu Kalurile kuuluvast firmast.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt