Nestor: maksulaekumine näitab, et rohkem lisaeelarveid ei tule

04. juuli 2008, 16:49

Aprilli, mai ja juuni maksulaekumisi
vaadates võib opositsiooni ja ajakirjanduse küsimusele, kas tehtud lisaeelarve
oli piisav, vastata, et mingit põhjust uuteks lisaeelarveteks ei ole, ütles
aripaev.ee-le riigikogu liige ja sotsiaaldemokraat Eiki Nestor.

„Kui selle aasta eelarvemuudatust ehk eelarvekärbet hakati ette valmistama aprillis, tekkis ajakirjandusel ja opositsioonil küsimus, kas see muudatus on küllaldane. Aprilli, mai ja juuni põhjal võib öelda, et ma ei näe ühtegi põhjust, miks peaks veel lisaeelarveid tegema,“ ütles Nestor aripaev.ee-le ning lisas, et viimase kolme kuu maksulaekumised on tõusnud sellele tasemele, mida võis oodata ja millele aprilli alguses loodeti. Nestori sõnul on vahel oluline ratsionaalselt käituda, isegi kui see tundub natuke valus.

„Kõige kurvem on käibemaksu laekumine. Vaadates tulumaksu ja käibemaksu laekumist, võib teha järelduse, et inimesed käituvad säästlikult ja ei kuluta enam nii palju. Kui SMS-laenudelt on mindud üle säästmisele, siis on see igal juhul mõistlik,“ kiitis Nestori halva asja head külge ning ütles: „Inimesed käituvad väga targalt.“

Üldise maksulaekumise kohta oleks Nestori sõnul "hea" öelda vist palju. „Ju on need mingit pidi ootuspärased. See, et tulumaksu ja sotsiaalmaksu laekumine on erinevate protsentidega, ei ole midagi uut, seda on ka varem juhtunud ja juhtub ka tulevikus. See sõltub sellest, kuidas ettevõtted oma maksukohustusi täidavad." Aktsiisilaekumist kommenteerides tõdes poliitik, et tegemist oli ootuspärase tulemusega ja keegi ei suuda ju ette arvata, kui seda laekub ning nimetas aktsiisilaekumise prognoosimist arvamise mänguks.

2009. aasta riigieelarve osas jääb Nestori sõnul üles küsimärk, kui palju kulusid on vaja kärpida. Seda, et kärpida on vaja, seda teavad kõik, täpsemini saab rääkida ilmselt augustis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. July 2008, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing