Ansip: pessimistid peaksid kiirustama ja viimast võtma

31. juuli 2008, 14:15

Peaminister Andrus Ansipi sõnul peaksid
halbade uudiste ootajad praegu veel viimast võtma, sest mitmed märgid viitavad
majanduse olukorra paranemisele.

„Pessimistid peaksid kiirustama ja võtma viimast. Mitmed märgid näitavad, et asi läheb paremaks. Ekspordi kasv on olnud väga hea. Eestit külastanud turistide arv on olnud viimasel ajal suurem kui kunagi varem. Juulis on olnud head maksulaekumised,“ märkis Ansip tänasel pressikonverentsil.

Tema sõnul on halvemaid uudiseid võimalik oodata augustis. „Järgmisel kuul on maksulaekumised kehvemad. Juulis on alati head laekumised olnud, augustis ja septembris aga kehvemad ja detsembris, siis on jälle hea seis. Juulis laekus eelarvesse 7,5 miljardit krooni makse. Kuid ei tahaks, et keegi eufooriasse satuks ja ütleks, et lisaeelarvet polnudki vaja teha,“ lisas Ansip.

Rahandusministri Ivari Padari sõnul pole praeguste laekumiste põhjal teist lisaeelarvet teha vaja. „Praeguste laekumiste järgi võib öelda küll, et teist lisaeelarvet teha pole vaja, kuid täpselt oskame seda öelda uue aasta jaanuaris. Täna töötame graafikus ja suuri anomaaliaid pole. Majanduse prognoosimine iseenesest on tänamatu tegevus,“ lausus Padar ning lisas, et lõplik kokkuvõte juuli laekumiste kohta tehakse järgmisel pressikonverentsil.

„Ministeeriumid esitavad oma uue aasta eelarve eelnõud rahandusministeeriumile 4. augustil, lisaaega on palunud praeguse seisuga kultuuriministeerium, sotsiaalministeerium ja riigikohus, kuid võimalik, et lisaaega polegi vaja, küsimus on pigem päevades,“ märkis Padar.

„Kui ütleme, et liigume negatiivse eelarve graafikus, siis oleme me väga konservatiivsed,“ lisas Ansip.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. August 2008, 10:50
Otsi:

Ava täpsem otsing