USAs kadus poole aastaga 440 000 töökohta

04. juuli 2008, 16:47

Sel aastal on Ühendriikides kadunud poole
aastaga 438 000 töökohta. Kuigi USA tööpuuduse määr on 5,5% juures, ei ole
riigi tulevikuväljavaade just kõige helgem.

Ameerika Ühendriikides vähendasid tööandjad juunis juba kuuendat kuud järjest töökohtade arvu, et vähendada palgakulusid, selgus tööturu nõrkusi näitavast riiklikust raportist neljapäeval, vahendab CNNmoney.

USA Tööministeerium teatas ligi 62 000 kaotatud töökohast juunis, mis on ligilähedane majandusteadlaste ennustatud 60 000 töökohale, koos juuni tulemustega on seni Ühendriikides kadunud poole aastaga 438 000 töökohta. Samuti on suurenenud rahaliselt töötuskindlustuse väljamaksed.

Põhiliselt kadusid töökohad tootmis- ja ehitussektoris, mis on saanud majanduslanguses kõige tugevema löögi. Samuti vähenes töökohtade arv jaekaubanduses ja teeninduses.

Leevendust tõi aga riigisektor, kus tekkis juurde 29 000 uut töökohta, samuti lisandusid töökohad haridus- ja terviseteenustes ning vabaaja- ja majutussektoris.

Antud olukorrale reageerivad ka mõlemad presidendikandidaadid, kes teatasid, et praegused probleemid õigustaksid kongressi kohest tegevust, ning väitsid, et just neil on õige lahendus majandusele.
„Ameerika rahvas ei saa endale lubada majanduslikke plaane, mis viiksid meie maa valesse suunda ja läheks maksma töökohti,” oli kirjas John McCaini avalduses.

Barack Obama aga ütles, et McCain pooldab Bushi administratsiooni majanduspoliitikat, mis ongi viinud praeguste probleemideni. “Ameerika rahvas maksab praegu hinda läbikukkunud majanduspoliitika eest eelnenud kaheksal aastal, ja me ei saa endale lubada veel nelja aastat samal suunal,” seisis tema avalduses.

McCain pakkus välja kohese maksuvabastuse peredele, samuti plaani, kuidas aidata neid, keda ähvardab laenu tagatisel saadu äravõtmine: alandada tervishoiukulusid, investeerida innovatsiooni, liikuda energiaalase sõltumatuse suunas ja avada rohkem välisturgusid Ameerika ekspordile.

Obama leidis, et oleks abi energia hinna alandamisest töötavatele peredele sellel suvel: luua fond, mis aitaks peresid, vältida oma laenu tagatise mahamüümist, suurendada toetusi pikaajaliselt töötutele, pakkuda abi osariikidele, mis on majanduslanguses kõige rohkem kannatada saanud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2008, 15:00
Otsi:

Ava täpsem otsing