Inflatsioon püsib Lätis endiselt kõrge

08. juuli 2008, 16:44

Läti statistikaameti andmetel kukkus riigi
inflatsiooni tase mais olnud 17,9 protsendilt 17,7 protsendile juunis.

Juuni inflatsiooni tase 17,7 protsenti Lätis on siiski kõrgeim Euroopa Liidu 27 riigi hulgas, vahendas Bloomberg. Inflatsioon Lätis on viis korda kiirem, kui on seda eurotsooni 15 riigi keskmine tase.

Samal ajal aeglustus riigi majanduskasv esimeses kvartalis 3,3 protsendini võrreldes eelneva kolme kuu 8,1 protsendiga. Läti valitsus ütles, et see tähendab, et hinnakasv hakkab tarbijate kulutusi murendama ning inflatsioon võib taas aeglustuda.

Läti peaministri pressisekretär Edgars Vaikulis ütles, et numbrid näitavad, et inflatsioon on peatunud. Peaminister Ivars Godmanis on varem öelnud, et inflatsioon jõuab oma haripunkti juunis, lisas Vaikulis.

Läti statistikaameti andmetel kasvasid riigis selle aasta juunis toiduhinnad 21 protsenti ning transpordi kulu kasvas 12,7 protsenti võrreldes 2007. aasta juuniga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. September 2008, 13:57
Otsi:

Ava täpsem otsing