USA börsid vajusid ennelõunase seisuga

21. juuli 2008, 19:31

USA börsid langesid börsipäeva alguses
naftahinna tõustes, finantsaktsiatel aitas aga tõusujoonel püsida suurpanga Bank
of America prognooseületav kasum. Langejateks osutusid muuhulgas
ravimiaktsiad.

USA suuruselt kolmas pank Bank of America liitus teiste suurpankadega, kes ületasid analüütikute tuluprognoose. Kasumiks aktsia kohta kujunes 75 senti, mis ületas kasumiprognoosi 40 protsenti. Aktsia hind kerkis 12 protsenti. USA kodulaenude finantseerijate Fannie Mae (+24%) ja Freddie Maci (+9,8%) aktsiahinnad tõusid kauplemispäeva alguse seisuga. USA rahandusminister Henry Paulson avaldas lootust, et valitsus suudab aidata hüpoteegigigante.

Internetifirma Yahoo! aktsia hind langes 2,3 protsenti, makstes 21,93 dollarit, kui firma teatas, et jõudis kompromissile miljardärist aktivisti Carl Icahniga. USA ravimifirma Merk Co aktsia odavnes 4,1 protsenti, kuna investorid ootavad Merkilt ja Schering-Ploughilt negatiivseid tulemusi kolesterooliravimi Vytoriniga seoses. Schering-Ploughi aktsia odavnes samas 9,4 protsenti.

Goldman Sachs soovitab investoreil osta energiaaktsiaid, kuna naftahinnad taastuvad madalseisust. Eelmisel nädalal odavnes toornafta barrel 11 protsendi võrra, mis on viimase kolme aasta suurim langus.

Laiapõhjaline S P 500 indeks taandus 0,1 protsenti, 1 260,03 punkti tasemele kella 11:48ks New Yorgi aja järgi. Kvaliteetaktsiaid jälgiv Dow Jonesi tööstuskeskmine vajus 0,3 protsenti, taandudes 11 463,35 punkti tasemele. Peamiselt tehnoloogiasektorile keskenduv Nasdaqi koondindeks kaotas 0,2 protsenti, langedes tasemele 2 277,84 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. July 2008, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing