Maailma mõjukam linn on London

Mariliis Pinn 23. juuli 2008, 18:31

Forbes on teinud nimekirja maailma
majanduslikult mõjukamatest linnadest. Kui arvate, et tabeli tipus on New York
või Tokyo, siis eksite. Hoopis London on nende meelest maailma majanduslikult
mõjukaim linn.

Tabeli koostajaid üllatas, kui vähe infot eraldi linnade kohta on. Riikide kohta leiab igasuguseid andmeid alates SKPst, lõpetades elanike keskmise kaaluga. Kuid ettevõtete jaoks on oluline olla just õiges linnas.

Forbesi andmetel on New York ja Tokyo maailma suurimad majandused, kuid nad kasvavad võrreldes teistega palju aeglasemalt. Kõige kiiremini kasvab MasterCardi andmetel London ja seetõttu on Suurbritannia pealinn edetabeli tipus.

Forbes soovitab pilgu itta pöörata, sest näiteks Šanghai ja Peking Hiinas, Jakarta Indoneesias, ja Mumbai Indias kasvavad kaks korda kiiremini kui lääne linnad. Ka tohutusuure elanikkonnaga linnad nagu Sao Paolo Brasiilias ja Mexico City kasvavad üle 4% aastas.

Forbsi nimekiri maailma majanduslikult mõjukamatest linnadest:

London Inglismaal
Hongkong Hiinas
New York USAs
Tokyo Jaapanis
Chicago USAs
Soul Lõuna-Koreas
Pariis Prantsusmaal
Los Angeles USA
Šanghai Hiinas
Toronto Kanada

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2008, 15:37
Otsi:

Ava täpsem otsing