Gaasile kõrgem maks ja autod maksu alla

Hille Tressum 07. september 2008, 17:01

Lisaks käibemaksueristuste kaotamisel ja
tulumaksumäära külmutamisele kaaluti viimasel valitsuskabineti istungil ka
gaasiaktsiisi tõstmist ja automaksu kehtestamist.

"Gaasiaktsiis on kindlasti üks valus asi. Kui see ettepanek on läbi käinud, siis põhjusel, et meie sõltuvus Vene gaasist väheneks. Iseenesest ta kütusena on kõige parem, aga kogu Euroopa probleem on selles, et me ripume - nagu peale Gruusiatki on näha - liiga palju gaasi küljes," märkis reformierakondlasest rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi "Aktuaalsele kaamerale".

Lisaks maailmaturu hinnatõusule on viimasel aastal gaasi hinda Eestis kergitanud mitmed maksud. Eelmise aasta 1. august tõusis kütte käibemaks 5%lt 18%ni ning selle aasta algusest kehtestati gaasiaktsiisiks 157 krooni/1000 m3 kohta.

Aktsiisidena loodetakse selle aasta riigi eelarvesse koguda 9,76 miljardit krooni. Lõviosa maksust (2,72 miljardit ja 5,38 miljardit krooni) peaks andma vastavalt alkoholi- ja kütuseaktsiis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. September 2008, 11:19
Otsi:

Ava täpsem otsing