Pankrotistunud Lehman Brothersi juht sai 480 miljonit dollarit

Mait Jüriado 07. oktoober 2008, 13:20

Tõendite järgi teenis tänaseks
pankrotistunud Lehman Brothersi juht Richard Fuld 8 aasta jooksul preemiatena
480 miljonit dollarit, milles sisaldusid dividendid summas 91 miljonit 2001.
aastal ning 89 miljonit 2005. aastal, vahendas CNN.

"Sinu kompanii on pankrotis, sa said 480 miljonit USA dollarit. Mul on vaid üks primaarne küsimus - kas see on aus?" küsis tõendeid näidates veteranist demokraat Henry Waxman pankrotistunud investeerimispanga Lehman Brothers juhi Richard Fuldi käest, kui viimane kutsuti aru andma, miks Lehman kokku kukkus eelmisel kuul.

Fuld ütles, et kui ta saaks aega tagasi keerata, teeks ta mõnedki asjad teisiti. Tema sõnul tuli enamik tema teenistusest aktsiate müügist ning suurem osa tema aktsiatest jäid talle peale Lehmani pankrotti kätte. Fuldi sõnul ei ole 500 miljonit adekvaatne ning tema kompensatsioon oli tegelikult umbkaudu 60 miljonit.

Waxman süüdistas Fuldi selles, et ta teenis kõik selle raha riskides teiste inimeste rahaga ning peale pankrotti ei saanud aktsionärid midagi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. January 2009, 20:02
Otsi:

Ava täpsem otsing