Aasia rikkad nõuavad investeerimispankadelt raha tagasi

19. november 2008, 12:40

Mitmel suurel investeerimispangal käib
kohtuvaidlus Aasia rikaste klientidega, kus viimased nõuavad kaotuste
kompenseerimist, kirjutab The Wall Street Journal.

Nii on Merryll Lynchil vaidlus ühe Indoneesia privaatpanganduse kliendiga, kus viimane nõuab 90 miljonit dollarit selle eest, et on müünud aktsiaid ilma kliendi teadmata.

Kõige rohkem on tulnud aga kaebusi nn akumulaatoritest saadud kaotuste pärast, kirjutab majandusleht.

Akumulaatorid on tehingud, mis võimaldavad investoril osta teatud perioodi jooksul valuutat või väärtpaberit kindla hinnaga. Tavaliselt on väärtpaberi hind turuhinnast veidi odavam. Niikaua, kui hinnad tõusevad, saavad investorid kopsakaid kasumeid, kui aga hinnad hakkavad langema, nii nagu on juhtunud praegu, hakkavad kuhjuma kahjumid, aga investoritel ei ole võimalust ka lepingut ennetähtaegselt lõpetada.

Lisaks Merryll Lynchile on ka UBS, Goldman Sachs ning teised pangad kohtuvaidluses Aasia uusrikastest klientidega, kes nõuavad raha tagasi selle eest, et neid pole teavitatud riskidest või muudel põhjustel, kirjutab ajaleht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2008, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing