ÄP fototoimetus • 20. november 2008 kell 22:00

Turismiuudised

2009. aasta veebruari keskel avab SAS Gruppi kuuluv lennufirma Blue1 otselennu Helsingist Kuusamosse. Lend hakkab toimuma kaks korda nädalas kolmapäeviti ja pühapäeviti. Häid talispordivõimalusi pakkuv Kuusamo jääb Blue1 sihtkohaks aprilli lõpuni. Kuusamos asuv Ruka suusakeskus on lennujaamast vaid pooletunnise autosõidu kaugusel. Samuti on Kuusamo atraktiivne inimeste seas, kes hindavad puhkust metsikus looduses.

Jätkuvad ka lennud Helsingist Kittilässe. 13. veebruarist aprillikuuni lendab Blue1 sel suunal kümme korda nädalas.

Üheksa kuu jooksul peatus Tartu majutusettevõtetes 13% enam turiste kui 2007. aastal samal ajal. Kui septembris vähenes Eesti majutusettevõtetes turistide arv ligi 7%, siis Tartus suurenes majutatute arv 23%. Augustis kasvas majutatute arv mullusega võrreldes koguni 28%.

Üheksa kuuga peatus Tartu majutusettevõtetes 121 000 inimest, kellest pooled olid Eesti elanikud. Siseturistide arv kasvas kümnendiku ja välisturistide arv 15%. Enim saabus turiste Soomest (25 000), Saksamaalt (8500) ja Lätist (4000), kõige rohkem kasvas Vene turistide arv.

Autor: ÄP

Hetkel kuum