Swedbank: hapude laenude tagatisvarad eraldi üksusesse

Kärt Blumberg 05. detsember 2008, 12:57

Swedbank kaalub tütarfirma loomist
halbade laenude tagatisvarade haldamiseks.

Swedbank on alustanud kõigis Balti riikides makseraskustega klientidega tegelemist, tunnistas Swedanki Balti haru juht Raasuke Reutersile antud intervjuus.

„Ühe käsitluse kohaselt, mida on ka mitu korda kasutatud, on nende varade (tagatisvarade – toim) paigutamine spetsiaalsesse üksusesse, mida rahastatakse läbipaistvalt ning mille vara hinnatakse vastavalt turuväärtusele, kuid vara ei panda tingimata kohe müüki,“ sõnas Raasuke, kelle sõnul on tagatisvara realiseerimine viimane võimalus, mida võidakse kasutada.

„Loodetavasti me ei pea sellist lahendust kasutama, kuid see on plaan C või B. Praegu me tegeleme sellise üksuse moodustamisega,“ ütles pangajuht.

„Me töötame tingimustes, kus majandus võtab väga kiiresti tuure maha, ning seega peame otsa vaatama kõigile selle tagajärgedele,“ rääkis Raasuke, kes ei näe lootust majanduse paranemisele ei näe enne 2010. aastat.

Panga teatel vaatavad nad üle oma Balti laenukahjumite prognoosi. Varasemalt ennustas pank, et nende 2008. aasta laenuportfellist läheb hapuks 0,7% ning 2009. aasta portfellist 1,2% laenusid. Uusi numbreid Raasuke veel ei ütle.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. January 2009, 17:12
Otsi:

Ava täpsem otsing