23. detsember 2008 • 1 min
Jaga lugu:

Vabadussammas valmib 2009. aasta juunis

Täna kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrase ja Vabadussõja võidusamba rajaja Sans Souci s.r.o. juhi Martin Chabi vahelisel kohtumisel seati eesmärgiks avada sammas tuleva aasta juunis.

Pooled rõhutasid eesmärki avada Vabadussõja võidusammas juunis 2009, seisis pressiteates. Kohtumisel lepiti kokku ajaraam ja ühine tegevuskava Vabadussõja võidusamba rajamise lõpetamiseks.

Lisaks lepiti kokku, et tööde sujuvaks edasiminekuks arutatakse tööde teostamisega seonduvaid küsimusi veel täpsemalt jaanuari keskpaigas toimuval kohtumisel Prahas.

Kohtumine möödus väga konstruktiivses meeleolus, kuna mõlemad pooled on tulenevalt projekti keerukusest ja ainukordsusest töö käigus kokku puutunud aina uute ja väga erinevate küsimustega, ning tulenevalt kogu projekti tähtsusest mõistavad nendele lahenduste leidmise vajalikkust, seisis pressiteates.

Vabadussõja võidusamba rajamine on hetkel etapis, kus Tallinnas Vabaduse väljakul on paika pandud klaaspaneelid ja Tšehhis on valminud samba ristiosa. Tööd on jõudnud lõppjärku. Hetkel käivad veel tööd ristiosa valgustuslahenduse kallal, mida poolte tihedas koostöös ja autorite osavõtul täiustatakse ja arendatakse pidevalt. Parima lahenduse leidmise järgselt on võimalik juba ristiosa paigaldamine sambale. Kõik ilmneda võivad tööde mittevastavused lepingule, sh võimalikud klaaspaneelide puudused, kõrvaldatakse ja vead parandatakse enne samba valmimist ja vastuvõtmist.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt