Vabadussammas valmib 2009. aasta juunis

23. detsember 2008, 16:15

Täna kaitseministeeriumi kantsleri
Riho Terrase ja Vabadussõja võidusamba rajaja Sans Souci s.r.o. juhi Martin
Chabi vahelisel kohtumisel seati eesmärgiks avada sammas tuleva
aasta juunis.

Pooled rõhutasid eesmärki avada Vabadussõja võidusammas juunis 2009, seisis pressiteates. Kohtumisel lepiti kokku ajaraam ja ühine tegevuskava Vabadussõja võidusamba rajamise lõpetamiseks.

Lisaks lepiti kokku, et tööde sujuvaks edasiminekuks arutatakse tööde teostamisega seonduvaid küsimusi veel täpsemalt jaanuari keskpaigas toimuval kohtumisel Prahas.

Kohtumine möödus väga konstruktiivses meeleolus, kuna mõlemad pooled on tulenevalt projekti keerukusest ja ainukordsusest töö käigus kokku puutunud aina uute ja väga erinevate küsimustega, ning tulenevalt kogu projekti tähtsusest mõistavad nendele lahenduste leidmise vajalikkust, seisis pressiteates.

Vabadussõja võidusamba rajamine on hetkel etapis, kus Tallinnas Vabaduse väljakul on paika pandud klaaspaneelid ja Tšehhis on valminud samba ristiosa. Tööd on jõudnud lõppjärku. Hetkel käivad veel tööd ristiosa valgustuslahenduse kallal, mida poolte tihedas koostöös ja autorite osavõtul täiustatakse ja arendatakse pidevalt. Parima lahenduse leidmise järgselt on võimalik juba ristiosa paigaldamine sambale. Kõik ilmneda võivad tööde mittevastavused lepingule, sh võimalikud klaaspaneelide puudused, kõrvaldatakse ja vead parandatakse enne samba valmimist ja vastuvõtmist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2009, 20:45

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing