BIGBANKi lihtsad laenud karmistuvad

Piret Reiljan 31. detsember 2008, 13:30

BIGBANKi riskijuht Margus Normak kinnitas,
et kiire ja mugava, aga ka kalli laenu lipulaev BIGBANK on oma laenupoliitikat
konservatiivsemaks muutnud ja laenutingimusi vaadatakse pidevalt üle.

"Võib küll öelda, et BIGBANK on oma laenutingimuste osas muutunud konservatiivsemaks," sõnas Normak. Detailsemaks ei soovinud ta tingimuste kommenteerimisel aga minna, kuna alati sõltub lõpptulemus kliendist.

"Tingimuste ülevaatamine toimub pidevalt, vastavalt olustikule," teatas Normak. Osa kliente on saanud soovitust väiksema laenusumma, osade puhul oleme lisanud täiendavaid tingimusi, osa kliente on saanud laenu vastavalt soovitule, nagu ikka, selgitas ta.

BIGBANK ei ole Normaki sõnul kunagi liiga kergekäeliselt laenanud, sest see on ikkagi hoiustajate ja investorite raha väljalaenamine.

BIGBANKi laenutingimuste rangemaks muutumist on märganud ka kunded. Näiteks tarbijaportaalis tarbija24 kurtis üks klient paar päeva tagasi järgmist:

"Kuigi olles korralik klient juba pooleteise aasta jooksul ja mitmeid laenatuid summasid tagasi maksnud ilma tähtaja ületamiseta, ei rahulda BIG internetis kiirlaenu kuni 3000 krooni. Telefoni teel öeldi ainult, et ei pruugigi iga kord laenu saada. Seni töötas kõik ilusti ja taoline laen oli käes 10 minutiga."BIGBANKi lihtsad laenud karmistuvad

Stockholmi börsil kokku rohkem kui 80 miljoni euro (u 1,3 miljardit krooni) eest võlakirju noteerinud BIGBANK on osa võlakirju ennetähtaegselt tagasi ostnud, kuna kauplemise hind on viimasel ajal nominaalhinnast umbes 20 protsenti allpool. Omaette eesmärk võlakirjade varasem lunastamine Normaku sõnul siiski pole.

"Madalam võlakirjahind järelturul ei ole ajendatud meiega seotud riskide muutusest, vaid tuleneb väärtpaberite omanike tegevusest, kes tahavad näiteks likviidsust suurendada ja müüvad väärtpabereid," kinnitas Normak. BIGBANK ei välista, et soodsate ostutingimuste olemasolul võib pank seda teha ka tulevikus.
BIGBANKi lihtsad laenud karmistuvad

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. December 2008, 14:19
Otsi:

Ava täpsem otsing