Veskimägi: ahvatlus makse mitte maksta kasvab

16. veebruar 2009, 12:12

"Maksutulude avalikustamisele on jätkuvalt
nii poolt- kui ka vastuargumente," leidis endine rahandusminister ja praegune
riigikogu liige Taavi Veskimägi ja märkis, et erakorraline olukord nõuab
erakorralisi lahendusi.

"Rasketel aegadel ahvatlus makse mitte maksta kindlasti kasvab ja kontroll maksude maksmise üle peab olema eriliselt tõhus," ütles Veskimägi. Tema hinnangul suurendaks tulude avalikustamine meedia võimalusi kõrvutada inimeste tulusid nende tarbimisega, mis aitaks piirata korruptsiooni - väikeste tulude ja laia elustiili kõrvutamine muutuks lihtsamaks.

"Teisalt on avalik huvi kerge üle kasvama avalikuks uudishimuks, mis võib ohustada inimeste eraelu privaatsust," selgitas Veskimägi. "Ma pole kindel, et kõigi inimeste tulude avalikustamine on proportsionaalne õigustatud avaliku huviga selle info suhtes," leidis ta. Arusaadav on ka inimeste mure, et nii saavad kurjategijad endale andmebaasi, mille järgi ohvreid valida, lisas Veskimägi.

Tema meelest on kuritegevus kahjuks kasvuteel. "Kindlasti peaks olema välistatud anonüümne võõrastes andmetes tuhnimine ja tagatud see, et igaüks saaks infot ka selle kohta, kes tema maksuandmeid on vaadanud," rääkis Veskimägi ja lisas, et näiteks peaks olema vaataja end ID-kaardiga identifitseerinud.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2009, 16:05
Otsi:

Ava täpsem otsing