Lasse Lehis: maksustatav tulu on iga inimese eraelu

16. veebruar 2009, 13:57

Igal inimesel oma eraelu ja ettevõttel on
ärisaladused, vastas maksumaksjate liidu juhatuse esimehe Lasse Lehis Äripäeva
tänasele päevaküsimusele, kas makstud maksutulu peaks olema avalik.

Lasse Lehise meelest ei peaks maksutulu avalik olema. "Sellisel juhul, kui avalikustada ka need numbrid, peaks iga maksutulu avalikustamise juurde käima ka mitmeleheküljeline pikk ja põhjalik arvutuskäik," selgitas Lasse ja lisas, et vastasel juhul võidakse neid andmeid valesti tõlgendada.

"Iga äri puhul on infot, mida ei taheta konkurendile avalikustada, maksevõlad on juba niigi avalikud," ütles Lehis. Ettevõtete puhul saab aruannetest teada, kui palju makse on makstud, eraisiku puhul on aga probleemiks see, et avalikustatud maksutulude põhjal saab välja arvutada inimese palga, sõnas Lasse. "See on aga inimeste eraelu," leidis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. February 2009, 10:16
Otsi:

Ava täpsem otsing