Putin ei usu edasisse rubla kukkumisse

05. märts 2009, 11:22

Peaminister Vladimir Putin ütles, et märke
rubla järsu kukkumise kohta ei ole näha ning on võimalik isegi rubla
tugevnemine, vahendas kommersant.ru.

4. märtsil külastas Vladimir Putin Podolski tööhõivekeskust ning kohtus samas ka end töötuks registreerima tulnud inimestega. Üks töötutest küsis peaministri käest, kas on oodata rubla tugevnemist. „Kindlasti,” vastas peaminister. „Kas ta veel rohkem ei kuku?” usutles naisterahvas. „Ei kuku, keskpank ütleb, et praegu pole muutusteks üldse mingeid põhjuseid,” kommenteeris peaminister.

Putin märkis, et Venemaa saab suure koguse eurosid ja dollareid ekspordist ja lisas, et välisvaluuta laekumine võrdub enam-vähem impordiks kuluvaga. Peaminister leidis, et kui välisturgudel ei toimu mingeid kataklüsme, ei tohiks tasakaal häiruda. Lisaks sellele on Putin veendunud, et rubla ei ohusta ka ajutine naftahindade langus.

Kommenteerides uue rahvusvahelise valuuta tulekut, ütles Putin, et need on kuulujutud. „Need on kuulujutud - Ameerika poliitilised ja majanduslikud jõud ei ole kunagi nõus dollari positsiooni kaotusega, nad võitlevad lõpuni selle eest,” rääkis Putin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. July 2009, 15:06
Otsi:

Ava täpsem otsing