Tervishoiuamet võttis retseptiärikatelt tegutsemisõiguse

15. mai 2009, 13:38

Tervishoiuamet peatas psühhiaatrite Milvi
Kopluse ja Aleksandr Štšennikovi tegutsemisõigused, kuna arstid ei täitnud neile
tehtud ettekirjutusi, teatas sotsiaalministeerium.

Milvi Koplus ja Aleksandr Štšennikov kirjutasid kaheksa kuu vältel välja ligikaudu 2000 retsepti peamiselt Soome päritolu narkomaanidele. Formaalselt tegutseti ametliku teenuseosutaja nime all. Ettekirjutusega kohustati arste üle andma andmed tervishoiuteenuse osutamise kohta, seda aga ei tehtud.

Tervishoiutöötaja, kelle registreering on tervishoiutöötajate riiklikus registris peatatud, kaotab õiguse töötada oma erialal. Kopluse registreering on peatatud kuni 13. veebruarini 2010, Štšennikovil 13. novembrini 2009.

Ametliku teenuseosutaja OÜ Calendula tegevusluba on tühistatud juba varem. Ühtlasi on tervishoiuamet välja töötanud täiendavad abinõud tervishoiutöötajate vastutuse tõstmiseks, seaduse eelnõu arutatakse hetkel sotsiaalministeeriumis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. May 2009, 13:38
Otsi:

Ava täpsem otsing