Hapude laenude maht aprillis 5,2%

26. mai 2009, 12:42

Enam kui 60päevase viivisosaga laenude maht
suurenes aprillis 5,2 protsendini (12,5 miljardi kroonini) portfellist, kasvades
kuuga 1,6 miljardit krooni.

Märtsis oli see näitaja 4,5 protsenti.

„Arvestades viimaste kuude muutusi majanduse põhinäitajates, võib aprillis toimunud laenuportfelli kvaliteedi halvenemist pidada ootuspäraseks,“ ütles pressiteates Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna spetsialist Siret Vildo.

Tema sõnul tuli ligikaudu 75 protsenti aprillis toimunud laenuportfelli kvaliteedi halvenemisest ettevõtete laenude sektorist. Majapidamised on laenuteenindamisega senini paremini hakkama saanud, lisas ta. „Nii moodustasid enam kui 60 päeva maksetähtaja ületanud laenud 6,4 protsenti ettevõtetele ja 3,9 protsenti majapidamistele väljastatud laenudest,“ märkis Vildo.

Ettevõtetele ja majapidamistele väljastatud laenu- ja liisinguportfelli maht vähenes aprillis 1,5 miljardi krooni ehk 0,6 protsendi võrra, aastakasv taandus 0,7 protsendile. Pangandussektori areng on kooskõlas Eesti majanduse praeguse olukorraga, nentis Vildo ning lisas, et seetõttu oli ootuspärane, et nii ettevõtetele väljastatud laenude ja liisingute kui ka majapidamiste tarbimislaenude aastakasv oli negatiivne ehk finantseerimisportfellide maht oli võrreldes aastataguse mahuga väiksem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. June 2009, 12:53
Otsi:

Ava täpsem otsing