Kraft: Nordea on 5 kapitaliseerituma panga hulgas

26. mai 2009, 17:35

Nordea Pank Eesti juhi Vahur Krafti sõnul
annab Nordea panga klientidele kindlustunnet ja tuge teadmine, et Nordea on
Euroopa viie kapitaliseerituma panga hulgas.

"Raskes majandussituatsioonis tahame oma klientidele toeks olla ning hoida senist kaalutletud tegutsemise joont," lubas Kraft.

Nagu Eesti Panga statistikast selgub, on sarnane tagasiminek äriühingutele laenude andmises olnud Krafti sõnul 1998. aastal, mil langus sai alguses aasta teises pooles ning kestis aasta aega. Laenude väljastamine taastus 2000. aasta maikuuks, lisas ta.

„Majapidamiste tarbimine on kiirelt vähenenud ning ei taastu veel mõnda aega. Tarbijate kindlustunne on langenud viimase 15 aasta madalaimale tasemele. Tarbimist vähendab eelkõige kiiresti kasvav töötuse määr ning järsult alanev palgatase. Tööturu seis püsib veel mõnda aega keeruline ning ostujõu paranemise seisukohalt on ainsaks lootuskiireks jõudsalt alanev inflatsioon. Ka investeeringute maht on märgatavalt vähenenud,“ kommenteeris Kraft.

Aasta esimese kvartali lõpetas Nordea Pank Eesti 95,4 miljoni krooni suuruse puhaskasumiga. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas Nordea Panga puhaskasum esimeses kvartalis 22 protsenti. Nordea Eesti varade maht kasvas selle aasta esimeses kvartalis mulluse sama ajaga võrreldes 41% 48,2 miljardi kroonini.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. May 2009, 18:25
Otsi:

Ava täpsem otsing