Ettevõtete laenuintress on kerkinud

26. mai 2009, 12:48

Kui majapidamiste intressimäärad on
aprillis märtsiga võrreldes kukkunud, siis ettevõtetele antud laenude
intressimäär veidi tõusnud.

„Ettevõtetele väljastatud uute laenude intressimäär aprillis mõnevõrra suurenes - märtsi 4,8 protsendilt 5 protsendile aprillis, peegeldades pankade riskihinnangute muutumist ettevõtetele väljastatavate laenude suhtes,“ rääkis Eesti Panga finantssektori poliitika allosakonna spetsialist Siret Vildo.

Majapidamiste laenuteenindamise võimet mõjutab Eesti Panga baasintressimäära alanemine. Uute väljaantud eluasemelaenude intressimäär - 3,84 protsenti - on oluliselt väiksem, võrreldes varasema kuu 4,16 protsendiga ja aastataguse 5,5 protsendiga, teatas pank.

Ettevõtete ja majapidamiste hoiuste maht aprillis jäi samasse suurusjärku märtsi mahtudega. Võrreldes nii varasema kuu kui ka aastatagusega on mõnevõrra vähenenud ettevõtete hoiuste maht. Majapidamiste hoiuste maht jäi varasema kuuga võrreldes samaks, kuid aasta lõikes on kasvanud 3,1 miljardi krooni võrra, märkis pank.

Kuigi finantsturgude tootlus on sel aastal paranenud, on peamine rahapaigutamise viis endiselt tähtajalised hoiused, mille osakaal majapidamiste hoiuste mahust suurenes aprillis 61,5 protsendini.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. June 2009, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing