Eesti Energia: üritame häid töötajaid võõrsilt tagasi tuua

22. juuni 2009, 16:15

Oleme mõelnud,
et eestlaseid peaks võõrsilt koju tagasi tooma
ning seega piiritaguste töökonkursside raames oleme otsinud
kohalikke inimesi, Eesti Energia personalijuht Riina Varts.

Varts märkis, et sel aastal otsib Eesti Energia erinevate astmete juhte pigem vähe ja vajadus on seotud olnud sisemise ümberkorraldusega. "Täna on kandideerijaid ühele kohale 100-150, aasta tagasi aga ca 35-50," lisas ta.

"Praegustest kandideerijatest kvalifitseerub juhi ametikohale 5-10%, sageli ei sobi tööotsija tasemele, kuhu ta kandideerib ning juhuslikkust on palju," sõnas Varts. Personalijuht tõdes, et nö õnneotsijate arv töökonkurssidel on võrreldes eelmise aastaga kõvasti suurenenud.

"Juhtivtöötajate saadavus aga pole paranenud tänavu võrreldes eelmise aastaga. Head juhid on kindlalt paigas ja hoitud," ütles Varts.

Eesti Energia personalijuht tõdes, et nemad on mõelnud eestlaste peale võõrsil, et neid koju tagasi tuua, mitte ei otsi siinsetele juhikohtadele kogenud tegijaid välismaalt. "Rahvusvaheliste töökonkursside raames oleme valinud inimesi välismaalt välismaale, näiteks töökonkurssidel Lätis oleme otsinud kohalikke inimesi," ütles Varts.

Silberauto personalispetsialist Kea Alliksaar sõnas, et arvestades Eesti autoturu tuntavat langustrendi, ei ole Silberautol olnud viimasel ajal vajadust uute juhtide leidmiseks.

"Paljud struktuurid on küll ümber kujundatud, kuid muudatused on läbi viidud sisemiste ressursside parema ümberpaigutusega. Üldisema trendina võib aga välja tuua, et proaktiivsed tööotsijad on pigem madalama kvalifikatsiooniga," märkis Alliksaar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. June 2009, 19:07
Otsi:

Ava täpsem otsing