Estonian Celli suuromanik usub Eesti tütresse

26. juuni 2009, 17:19

Osaluse suurendamine Estonian Cellis oli
hetkel vältimatu, kuid tegemist on pikaajalise projektiga, mis tasub ennast ära,
ütles Heinzel Holding GmbH tegevdirektor Alfred H. Heinzel Äripäevale.

Heinzel tõdes, et osaluse suurendamine Estonian Cellis oli praegu vältimatu, kuna ettevõte kaotas ühe aktsionäri. Estonian Celli omanikeringist väljus AS Larvik Cell Holding finantsprobleemide tõttu.

"Kõikides tööstusharudes on hetkel raske ning meil polnud aega uut aktsionäri otsida. Kuna oleme Estonian Celliga seotud tundsime kohust ettevõttes oma osalust suurendada," sõnas Heinzel.

"Hetkel on praktiliselt kõik ettevõtted finantsraskustes, nii ka Estonian Cell, seega me ei arva, et ettevõtte aktsiate soetamine praegu oleks riskantne. Tegemist on ikkagi pikaajalise projektiga, mis pikas perspektiivis tasub ennast ära. Me usume sellesse projekti," ütles grupi tegevdirektor.

Heinzel ootab Estonian Cellilt juba tuleval aastal positiivset tulemust. "Vaevalt, et juba sel aastal majanduslik olukord üle Euroopa paraneb, kuid järgmisel on aastal on olukord kindlasti parem," märkis ta.

AS Estonian Cell teatas, et 22. juunil 2009 allkirjastatud lepingutega toimus muutus ettevõtte omanike struktuuris. Nüüdsest omab Heinzel Holding GmbH (Austria) 49%, EBRD jätkuvalt 33% ja EMACS Privatstiftung (Austria) 17,67% AS Estonian Cell aktsiatest. EMACS Privatstiftung on Heinzel Group’i kuuluv fond, mis hoiab Heinzel Holding GmbH osakuid. Heinzel grupp omab niisiis 66,67% AS Estonian Cell aktsiaid, seega kuulub ettevõte nüüdsest Heinzel gruppi. Omanikeringist väljus Larvik Cell Holding A/S.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2009, 17:22
Otsi:

Ava täpsem otsing