Krediidipanga poolaasta kahjum 50 miljonit krooni

21. juuli 2009, 12:26

Krediidipank teenis tänavu esimesel
poolaastal 49,7 miljonit krooni kahjumit, seda tänu laenukahjumi reservide
suurendamisele.

Poole aastaga on pank laenudele allahindlusi teinud 64,9 miljoni krooni eest, mis on kaasa toonud 49,7miljonilise suuruse tegevuskahjumi. Tegevuskasum enne laenukahjumi reservide moodustamist oli 15,2 miljonit.

Panga omakapital vähenes aasta esimese kuue kuuga 49,7 miljonit krooni ja moodustab nüüd 335 miljonit. Varasemate aastate jaotamata kasum moodustab 91,7 miljonit krooni, mille arvelt katab pank tänavuse kahjumi.

2009. aasta esimene pool näitas Krediidipanga teatel, et inimestel ja ettevõtetel on palju vaba raha. Poolaastaga suurenesid hoiused pangas ligi 615 miljoni krooni võrra ehk ligi 15%. Märkimisväärselt on kontodele lisandunud ettevõtete raha – kokku 452 miljonit krooni. Eraisikud on täiendavalt hoiustanud 161 miljonit. Eelmise aasta lõpuga võrreldes on eraisikutele mõeldud kasutushoiuste rahalise mahu kasv olnud pea 12% ja lastehoiuste maht suurenenud üle 20%. Kokku oli Krediidipangas hoiuseid juuni lõpu seisuga 4,8 miljardit krooni.

"Hoiuste kasv juriidiliste isikute osas näitab, et vaatamata keerulistele aegadele majanduses ettevõtetel raha on, kuid firmad on ettevaatlikud ja ei julge veel aktiivselt investeerida. Eraisikute hoiuste kasv näitab säästmise vajalikkuse üha sügavamat mõistmist elanikkonna seas," kommenteeris poolaasta tulemusi Krediidipanga juhatuse esimees Andrus Kluge.

Krediidipanga bilansimaht on juuni lõpu seisuga 5,9 miljardit krooni. Eelmisel aastal samal ajal oli panga bilansimaht 4,9 miljardit. Laenuportfelli maht oli Krediidipangas 30. juuni seisuga 2,6 miljardit krooni, mis võrreldes eelmise aasta lõpu seisuga on 4,4% väiksem. Samas eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes on laenude maht täna peaaegu samal tasemel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2009, 12:28
Otsi:

Ava täpsem otsing