SEB sai Eestis II kvartalis 595 miljonit kahjumit

20. juuli 2009, 09:54

SEB sai Eestis II kvartalis
595 miljonit krooni kahjumit, võrreldes aasta varasema 169miljonilise
kasumiga.

Tegevustuluks kujunes 484 mln krooni (koos erakordse tuluga Pankade Kaardikeskuse müügist 665 mln krooni), mis vähenes aastaga 27 protsenti. SEB tegevuskulud – mitte arvestades firmaväärtuse allahindlustest tekkinud kulu – olid teises kvartalis 266 miljonit Eesti krooni, mis on võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga vähenenud kolm protsenti.

Täiendavaid laenukahjumi eraldisi lisandus teises kvartalis 421 miljonit krooni (aasta eest 391 mln kr). Laenumaht vähenes aasta arvestuses kuus protsenti, hoiuste maht langes ühe protsendi võrreldes 2008. aasta teise kvartali seisuga.

"Eesti makronäitajate halvenemine jätkus ka teises kvartalis, samas on näha mõningaid stabilisatsioonile lähenemise märke," ütles SEB juht Eestis Ahti Asmann. "Mitmed näitajad on püsinud viimastel kuudel küllalt stabiilsed. Seega suurem kukkumine on seljataga ning edasine langus on mõõdukam," lisas ta.

Asmanni sõnul on ebakindlus endiselt suur ja seetõttu jätkas pank üldprovisjonide tegemist ning kandis maha Tallinna Pangaga ühinemisest tekkinud firmaväärtuse. "Need sammud kahandasid oluliselt teise kvartali tulemust, kuid olid vajalikud tagamaks konservatiivsuse printsiibi järgimist rahvusvaheliste raamatupidamise standardite järgi," märkis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2009, 12:28
Otsi:

Ava täpsem otsing