Kadaru ja Rahumägi: võlgade avalikustamisel on kaks külge

26. august 2009, 21:01

Eraisikute maksehäirete avalikustamist on
Raul Kadaru ja Jaanus Rahumägi arvates nii positiivne kui ka negatiivne
külg.

"See on kahe otsaga küsimus," vastas Riigikogu õiguskomisjoni liige Jaanus Rahumägi tänasele Äripäeva päevaküsimusele, kas pooldate eraisikute maksehäirete avalikustamist.

Ta rääkis, et avalikustamine on pahatahtlikkuse suhtes alati preventatiivse iseloomuga - inimeste jaoks, kes käituvad sihilikult valesti või teevad halba, on avalikustamine tihti pahategu ärahoidvaks momendiks. "Samas on ka inimesi, kes on täiesti tahtmatult sattunud raskustesse ja nende suhtes on sellise avalikustamine ebaõiglane," ütles Rahumägi.

ASi Rautakesko kontserni regioonidirektor Baltimaades ja Venemaal Raul Kadaru sõnas samuti, et selle teemaga on nii ja naa. "Ühest küljest on see hea - teisest küljest see mulle ausalt öeldes ei meeldi," tõdes ta.

"Ma loodan, et ma ise sinna mitte kunagi ei satu, aga never-say-never. Ega ta hea ei ole, kuna võlad on nii subjektiivsed kui ka objektiivsed ning seetõttu ongi see küsimus ühest küljest jah ja teisest ei," märkis Kadaru.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. August 2009, 21:01
Otsi:

Ava täpsem otsing