Katre Pilvinski • 10. juuli 2010 kell 13:02

Estravel: eurole üleminek algas selle aasta algusest

Alustasime eurole ülemineku töörühma loomise ja planeerimisega aasta alguses – kaardistasime, milliseid süsteeme ja protseduure, kuidas ja millal peame muutma, ütles Estraveli arendusdirektor Matti Pruul.

"Eurole üleminek algas meie jaoks 2010. aasta algusest. Alustasime töörühma loomise ja planeerimisega – kaardistasime, milliseid süsteeme ja protseduure, kuidas ja millal peame muutma, et edukalt toime tulla 5 erineva perioodiga – EEK aeg, EEK aeg + EUR hinna näitamine paralleelselt, EUR ja EEK kooskäibimine, EUR käibimine + EEK hinna näitamine, EUR ainuvaluutana. Töörühmas on liikmete vahel valdkonniti erinevad vastutusalad jagatud," rääkis Pruul.

Tema sõnul tuli muutused teha raamatupidamissüsteemides ja teistes back office süsteemides, intranetis, veebis ja mujalgi. "Siiani on kõik sujunud hästi. Töö muudatuste kallal endiselt käib ning katsetamise ja parandamise järel paneme eri süsteemide muutused riiulile oma õiget kuupäeva ootama, et muudatused siis juurutada."

"Investeerida tuleb europrojekti kõige enam meie inimeste töötunde, mis omakorda tähendab, et mõned teised projektid ja tööd lükkuvad edasi. Kui kõik kulud kokku lüüa, siis võib suurusjärk olla mitusada tuhat krooni," märkis Pruul.

Pruuli ütlusel pole euroga tegelemine neile võõras teema, sest puutume ju iga päev kokku arvukalt nii eurodes hindadega (rahvusvahelised broneermissüsteemid) ja nende ümber konverteerimisega. "Võib öelda, et kui mainitud protsessid on läbitud, siis turismisektori jaoks tähendab eurodes arveldamine pigem isegi töö lihtsustumist."

 

Hetkel kuum