Kadri Jakobson • 8. september 2010 kell 6:03

Maag Grupp jätab euromured koostööpartneri kaela

Maag Grupi tegevjuht Margit Talts ütles, et euroarvestusele üleminek on Maag Grupis pigem programmi- ja teenusepakkuja Systeci pädevusse jääv küsimus.

Kuna Maag Grupi jaemüük on minimaalne, siis pole plaanis ettevõtte müügi- ega ka muule personalile koolitusi tegema hakata. Euroteemaline koolitus ootab ees vaid raamatupidamisega seotud inimesi. "Kindlasti teeme müügipersonalile juhendi jaemüügi sularahaarveldamise jaoks, kuid sellega tõenäoliselt tegevused piirduvad," ütles Talts.

Põhilisteks muudatusteks on Maag Grupis, et arvel ja saatelehtedel olevad hinnad muudetakse programmis euroks, raamatupidamine läheb alates 1. jaanuarist automaatselt üle euroarvestusele.

Maag Grupi puhul tuleb arvestada, et peamine tegevusala on vahendustegevus ning hinnad on toodud arvetel, mis on niikuinii elektroonilised ning kus kroonide eurodeks muutmine on suhteliselt lihtne. Rannamõisa kaubamärgi all turustatavate kaupade puhul on tegemist kaalukaubaga, seetõttu on hinnamarkeering universaalkleebisel ehk etiketil, mida trükitakse igapäevaselt ning seetõttu on ka eurole üleminekul toimuv ümberarvestamine suhteliselt lihtne.

Ka Harju KEK tegevjuht Aavo Teder ütles, et euro tulekuga seoses pole nende ettevõttes erilisi muutusi tulemas. "Pakkumised oleme teinud ka siiani kahes vääringus – nii eurodes kui ka kroonides. Raamatupidamisprogrammid on ainsad, milles tehakse muutusi, kuid selleks on aega piisavalt ja probleeme pole ette näha," rääkis Teder.

Rahandusministeeriumi eurokommunikatsiooni projektijuht Ingvar Bärenklau sõnul tuleb ettevõtjatelt kõige rohkem raamatupidamis- ja õigusalaseid spetsiifilisi küsimusi. Tema kinnitusel ei korraldata riigi tasandil ettevõtetele suunatud raamatupidamiskoolitust.

Hetkel kuum