28. september 2010 kell 18:40

USA tarbijad üha pessimistlikumad

Ühendriikide tarbijakindlus langes septembris viimase seitsme kuu madalaimale tasemele, andes märku inimeste jätkuvast pessimismist tuleviku suhtes.

Täna avaldatud Conference Boardi tarbijakindluse indeks langes septembris 48,5 punktini, olles alles kuu tagasi 53,2 punkti peal, vahendab Reuters. Indeks on küllaltki trööstitu, sest iga arv üle 50 annab märku kindluse kasvust ning indeks alates 90 punktist on märk stabiilsest majandusest.

Ühendriike on endiselt kummitamas kõrge tööpuuduse määr, mis üleriigiliselt püsib 9,6 protsendi peal. Lisaks pärsib tarbijate kulutusi pankade poolt kinni keeratud krediidikraanid ning hirm majanduse võimaliku kaksiklanguse üle.

"Töötusemäär on viimase 26 aasta tipus, mistõttu kindlustunne tarbijate seas on nõrk. Antud langus annab Föderaalreservile rohkem põhjust tulla novembris stiimulitega välja," ütles GFT analüütik Kathy Lien Reutersile.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum