Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  I koht: Kaavere Agro - tõsine agrofirma Jõgevamaalt

  Põltsamaal Lustiveres paiknev agrofirma on varasematel aastatel korduvalt olnud ka Äripäeva koostatud Jõgevamaa ettevõtete edetabelis, valdavalt esimese paari-kolmekümne firma seas. Mullune rekordiline kasum - ligemale 7,8 miljonit krooni 43 miljoni krooni suuruse müügitulu juures - saavutati majandusaasta aruande järgi otsustades eelkõige loomakasvatuse toel. Nimelt annab üle poole Kaavere Agro käibest seakasvatus. Näib, et just see tegevusala kujunebki agrofirma lähemate aastate prioriteediks. Kui eelmisel aastal koosnes ettevõtte põhikari 300 emisest, siis tänavu planeeritakse kari kasvatada 450pealiseks. Müüki läheb aastas umbes 12 000 siga. Vähemal määral tegeleb ettevõte ka lihaveiste kasvatamisega, ent ka selles vallas on saavutatud märkimisväärset edu. Nimelt omistas Maaelu Edendamise Sihtasutus Meelis Marmorile tipptasemel šoti lihaveiste aberdeen-anguste tõuaretuse eest Eesti parima lihaveisekasvataja tiitli.
  Kaavere Agro juhid deklareerivad majandusaasta aruandes, et emiste arvu suurendamisega loodetakse tugevdada firma konkurentsivõimet.
  Eelmisel aastal alustas ettevõte seakasvatuse tõhusamaks muutmist. Rekonstrueeriti võõrdepõrsaste ja tiinete emiste sigala ning alustati poegimissigala ümberehitamisega. Viimane saadi valmis möödunud suvel.
  Edaspidi kavatseb ettevõte keskenduda sealiha müümisele otse lõpptarbijale, samuti Eesti lihatööstustele.
  Teravilja kasvatas Kaavere Agro eelmisel aastal 600 hektaril, 40% sellest moodustas raps.
  Kaavere Agrol on tütarfirma Kaavere Kaubandus, millel on kauplused Põltsamaal ja Mäekülas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Inglise keskpank kavatseb karmistada krüpovaluuta reegleid
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Inglise keskpanga sõnul näitab krüptovarade väärtuse 2 triljoni dollari suurune langus turu haavatavust ning vajadust karmima õiguskaitse ja regulatsiooni järele, vahendab Bloomberg.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.