• Jaga lugu:

  I koht: Kaavere Agro - tõsine agrofirma Jõgevamaalt

  Põltsamaal Lustiveres paiknev agrofirma on varasematel aastatel korduvalt olnud ka Äripäeva koostatud Jõgevamaa ettevõtete edetabelis, valdavalt esimese paari-kolmekümne firma seas. Mullune rekordiline kasum - ligemale 7,8 miljonit krooni 43 miljoni krooni suuruse müügitulu juures - saavutati majandusaasta aruande järgi otsustades eelkõige loomakasvatuse toel. Nimelt annab üle poole Kaavere Agro käibest seakasvatus. Näib, et just see tegevusala kujunebki agrofirma lähemate aastate prioriteediks. Kui eelmisel aastal koosnes ettevõtte põhikari 300 emisest, siis tänavu planeeritakse kari kasvatada 450pealiseks. Müüki läheb aastas umbes 12 000 siga. Vähemal määral tegeleb ettevõte ka lihaveiste kasvatamisega, ent ka selles vallas on saavutatud märkimisväärset edu. Nimelt omistas Maaelu Edendamise Sihtasutus Meelis Marmorile tipptasemel šoti lihaveiste aberdeen-anguste tõuaretuse eest Eesti parima lihaveisekasvataja tiitli.
  Kaavere Agro juhid deklareerivad majandusaasta aruandes, et emiste arvu suurendamisega loodetakse tugevdada firma konkurentsivõimet.
  Eelmisel aastal alustas ettevõte seakasvatuse tõhusamaks muutmist. Rekonstrueeriti võõrdepõrsaste ja tiinete emiste sigala ning alustati poegimissigala ümberehitamisega. Viimane saadi valmis möödunud suvel.
  Edaspidi kavatseb ettevõte keskenduda sealiha müümisele otse lõpptarbijale, samuti Eesti lihatööstustele.
  Teravilja kasvatas Kaavere Agro eelmisel aastal 600 hektaril, 40% sellest moodustas raps.
  Kaavere Agrol on tütarfirma Kaavere Kaubandus, millel on kauplused Põltsamaal ja Mäekülas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
SEB: turgudel on oodata korrektsiooni
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Aktsiaturgudel on oodata korrektsiooni ning kõige tugevamalt võivad pihta saada Jaapani aktsiad, hoiatas SEB pank, vahendab CNBC.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.