• Jaga lugu:

  BÖRS: USA hoiab tõusust kinni

  Lootus Föderaalreservi sekkumisest majandusarengusse on endiselt investoreid lootusrikastena hoidmas, mistõttu on turud ka täna rohelised.

  Täna on võlakirjaturud ning riiklikud asutused Ühendriikides suletud ning mõistagi majandusstatistikat täna ei avaldata. Lisaks ei avalda ka ükski börsiettevõtte enda tulemusi täna, kuid juba teisipäeval läheb ralli lahti, sest Intel on enda majandustulemusi avalikustamas.
  „Uudiste puudumisel jätkavad turud ilmselt tõusmist, sest fookuses on endiselt lootus Föderaalreservi sekkumisest,“ ütles Janney Montgomery Scotti strateeg Mark Luschini CNN-ile. „Aktsiahindadele mõjuks hävitavalt, kui tuleks ükskõik mis põhjus, mille tulemusel investorid võtaksid aja maha ning kaaluksid Fed sekkumist majandusse.“
  Paljud investorid on vaatamas lootusrikkalt tulevikku, nende seals Saxo Banki strateeg Christian Tegllund Blaabjerg. "Praegu oodatakse, et kaks kolmandikku ettevõtetest ületavad neile seatud prognoosid. See hooaeg me näeme 70% ettevõtteid, kes üllatavad positiivselt," ütles ta MarketWatchile. Strateeg ennustab, et S&P saavutab nädala lõpuks 1170 punkti taseme ning hooaja lõpuks lausa 1200 punkti taseme.
  Kullaga kauplemine on pärast väikseid tagasilööke taas hoogustunud. Väärismetalli unts kallines 0,26%, 1349 dollarini. Nafta hind on samas kergelt odavnemas. Barrel musta kulda kukkus keskpäevaks 0,25%, 82,44 dollarini.
  Dollar on uut nädalat alustanud puhanult ning rallib euro ja teiste suuremate valuutade vastu. Euroopa ühisvaluuta on kukkunud 0,82%, võrdudes 1,3876 dollariga. Dollar on taas üle 82 jeeni tõusnud. Poole päevaga kallines dollar 0,40%, võrdudes 82,07 jeeniga. Lisaks on dollar tõusnud Inglise naelsterlingi vastu 0,44%.
  Enamik tuntud suurfirmade aktsiatest on keskpäevaks kaubeldud kallimaks. Väheste ning tagasihoidlike langejate seas on esirinnas eBay (-0,9%), MetLife (-0,8%) ning General Electric (-0,7%). Tõusjate seas juhivad Macy’s (+2,6%), Baidu (+2,2%) ning JPMorgan Chase (+1,4%).
  Keskpäevaks tõusis Dow Jones tööstuskeskmine 11 punkti ehk 0,10%. Nasdaqi indeks tõusis sama ajaga 8 punkti ehk 0,35% ning S&P 500 koondindeks kerkis 2 punkti ehk 0,17%.
  Autor: Fredy-Edwin Esse, California
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
USA majanduskasv alla ootuste; börsid sellegipoolest plussis
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
USA teise kvartali majanduskasv jäi küll analüütikute konsensuslikele ootustele kõvasti alla, aga see ei seganud börsidel rohelises sulgumist.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Pankrotihaldur pani T1 oksjonile
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.
Tallinna tuiksoonel asuva T1 keskuse omanikfirma Tallinna Moekombinaat siseneb pärast keerulist vaidlust võlausaldajaga pankrotimenetlusse ja pealinna uusim kaubanduskeskus läks võlgade katteks enampakkumisele. Kaubanduskeskuse alghind on 85 miljonit eurot.