Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täna aasta tagasi prantsatas Cinamoni kinosaalis osa laest alla

  Äripäev avaldab tänavu igapäevast ärikalendri sarja, kust saab lugeda, mis on juhtunud Eesti majanduses sellel konkreetsel päeval viimase kahekümne aasta jooksul.

  18 aastat tagasi
  13.10.1992. Mart Siimann lahkus Eesti Televisiooni peadirektori kohalt (Siimann juhtis ETVd alates 21.11.89), ETV peadirektori kohustused võttis üle Hagi Šein, kes ametlikult kinnitati ETV peadirektoriks 12.12.92 (Šein oli ETV eesotsas kuni 1.10.97).
  17 aastat tagasi
  13.10.1993. Vene sõjaväe varade ülevõtmiskomisjon andis Raadi lennuvälja varad 48,8 miljoni krooni väärtuses ASi Tartu Raadi Lennujaam valdusse; TRLi omanikeks olid Tartu ja Luunja vald ning Tartu linn.
  15 aastat tagasi
  13.10.1995. AS Tallinna Lennuväli avas rekonstrueeritud maandumisraja, mis oli tollal Põhjamaade moodsaim.
   13.10.1995. Hansapank asutas elukindlustusfirma Hansapanga Kindlustuse ASi.
  13.10.1995. Hiiumaa kalatöötleja ÜE Dagöfisk avas Lehtmal uue, Euroopa Liidu tootmisnõuetele vastava tootmistsehhi, mille rajamine läks maksma 3,5 miljonit krooni.
  13.10.1995. ASis Rakvere Lihatööstus vahetus peadirektor: lihakombinaati alates 1992. aastast juhtinud Mati Rillo astus ametist tagasi ja uueks peadirektoriks sai Peeter Maspanov, kes enne seda töötas alates 1993. aastast ASi Hackman Eesti müügijuhina (Maspanov oli Rakvere Lihakombinaadi eesotsas kuni 7.03.00).
  13 aastat tagasi
  13.10.1997. Elektroonikatööstusele allhanketöid tegev Soome Elcoteq Network ostis Finnfundilt 33,2 protsenti ASi Elcoteq Tallinn aktsiatest, saades tehase ainuomanikuks.
  13.10.1997. Balti tollal üks suuremaid varahaldusfirmasid Hansa Asset Management käivitas avatud lepingulise investeerimisfondi Hansa Venemaa Kasvufond.
  13.10.1997. Tartu linnakohus mõistis Tiit Veeberi süüdi maksudest kõrvalehoidmises, ametialases võltsimises ja kelmuses ning karistas teda tingimisi kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristusega (Tartu ringkonnakohus ei tühistanud 12.01.98 linnakohtu otsust).
  12 aastat tagasi
  13.10.1998. ASi Tallinna Külmhoone aktsia noteeriti Tallinna börsil (vabaturul kaubeldi aktsiaga alates 27.06.97 ja Tallinna Külmhoone lahkus börsilt 23.02.02).
  13.10.1998. Sai teatavaks, et AS Advokaadibüroo Heta oli esimese Eesti advokaadibüroona avanud Brüsselis oma esinduse (Heta sulges Brüsseli büroo 2004. aastal).
  9 aastat tagasi
  13.10.2001. Suri neuroloog, Tallinna Mustamäe haigla ravijuht Rein Zupping.
  5 aastat tagasi 
  13.10.2005. Sai teatavaks, et Tallinna vanimas ketrusvabrikus ASis Baltex 2000 (endine Balti Manufaktuur) lõpetati võlgade tõttu töö ning töötajad saadeti sundpuhkusele; lõplikult suleti ettevõte 2005. aasta lõpus).
  13.10.2005. Priit Sauk lahkus ehitusfirma ASi Koger & Partnerid juhatuse esimehe kohalt seoses volituste lõppemisega (Sauk oli Koger & Partnerid eesotsas alates 21.10.02).
  1 aasta tagasi
  13.10.2009. Tallinna ringkonnakohus tühistas Harju maakohtu 18.05.09 otsuse sotsiaalkindlustusameti peadirektori endise asetäitja Indrek Kressa poolt pistisena saadud summa suuruse osas, ent jättis samaks maakohtu karistuse – ühe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, millest 6 kuud tuli kohe ära kanda (ringkonnakohtu otsuse kohaselt sai Kressa 0,7 miljonit krooni pistist sotsiaalkindlustusametile IT-alaseid töid teinud aktsiaseltsi juhilt; sotsiaalkindlustusameti süsteemitehnoloogia osakonna endine juht Teet Kallaste sai pistise võtmise eest 14.12.09 kokkuleppemenetluse korras ühe aasta vangistust tingimisi).
  13.10.2009. Tallinnas neli päeva varem avatud uues Solarise kaubandus- ja meelelahutuskeskuses asuva Cinamoni kino ühes saalis kukkus veeavarii tõttu alla ligi 600 ruutmeetri ulatuses ripplage; inimesi õnnetuse hetkel saalis polnud.
  Allikad: Äripäev, aastaraamat Kes? Mis? Kus? jm.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.